Müftülüğün yaptırdığı mescidi belediye mühürledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2010 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Milas ilçesinde, kaçak olduğu bildirilen mescit, belediye ekiplerince mühürlendi.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Mahallesi Yağmur Sokak'ta yapımına başlanan cami inşaatı, imar planına göre yeşil alanda bulunduğu gerekçesiyle durduruldu. Bunun üzerine inşaatın yan tarafındaki boş alana beton dökülerek üzerine kurulan prefabrike mescitte vatandaşlar ibadet etmeye başladı.

Kaçak olarak yapıldığı iddia edilen mescit, Milas Belediyesi ekiplerince mühürlendi.

Mühürlemeyle ilgili gazetecilere açıklama yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ''Kaçak olarak yapıldığını tespit ettiğimiz mescidi mühürledik, ibadethaneyi yaptıran Milas Müftülüğü hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunduk'' dedi.

Söz konusu mescidin ibadet için uygun şartları taşımadığını ileri süren Başkan Tokat, şunları söyledi:

''Belediye görevlilerimiz gerekli işlemleri yaptılar. İnşaatta çalışanlar müftülüğe bağlı çalıştıklarını beyan ettiler. Biz de, ne olduğu belli olmayan ve şehircilik açısından da uygun olmayan yeri mühürledik. Ama buna rağmen birkaç gün içinde müftülük tarafından imam görevlendirildiği ve insanlara ibadet ettirildiği durumla karşılaştık, Durumu Milas Kaymakamına bildirdik.''

Cumhuriyet Mahallesi'ne bürokratik engeller nedeniyle yıllardır cami yaptıramadıklarını ifade eden Milas Müftüsü Mehmet Ali Değirmenci ise bir önceki belediye yönetimi döneminde söz konusu yerin meclis kararıyla cami yapılması için kendilerine tahsis edildiğini bildirdi.

Mahalle sakinlerinin kendi imanlarıyla mescidi yaptıklarını anlatan Değirmenci, ''Vatandaşlar görevlilerini de kendileri bulmuşlar. Ben bizzat gittim ve gördüm. Şuanda mescitte ibadet devam ediyor. Herhalde oraya güzel bir cami yapılana kadar mescit iş görmeye devam edecek. Belediyenin mührünü gördüm ancak orada ibadet devam ediyor. Mühür bozulmamış. İbadetin devam etmesi mühür bozulmadığı sürece bir suç teşkil etmez'' diye konuştu.

Bu arada, vatandaşların mührü koparmadan altından geçerek mescitte ibadetlerine devam ettikleri gözlemlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber